Banden

Zorg dat u altijd veilig de weg op kunt: bij Bosch Car Service JT van Steyn in Voorhout kunt u terecht voor zomerbanden, winterbanden en all-season banden. Onze vakmensen zorgen voor een vakkundige montage en wij bieden eveneens een opslag voor uw ongebruikte autobanden. Bosch Car Service JT van Steyn verzorgt daarnaast ook autobanden reparatie door middel van prop schieten. Bij ons bent u altijd verzekerd van een snelle en vakkundige service voor een vriendelijke prijs.

 

Banden service Voorhout
Bosch Car Service JT van Steyn is het adres voor het plaatsen van winterbanden, zomerbanden en all-season banden in Voorhout. Ook veel autorijders uit omringende plaatsen als Sassenheim, Noordwijk, Oegstgeest, Noordwijkerhout en Warmond kiezen voor onze uitstekende service. Wij bieden onze autobanden service voor alle automerken. Zo kunt u bijvoorbeeld bij ons terecht met uw Audi, Peugeot, Ford, BMW, Volvo, Mercedes, Opel, Volkswagen, Saab, Alfa Romeo, Mazda, Lancia, Renault of Citroen.

 

banden

 

Zijn winterbanden verplicht?
In Nederland zijn winterbanden tijdens de koude maanden niet verplicht, maar wanneer u naar Duitsland, Luxemburg of Oostenrijk gaat geldt deze verplichting wel. In landen als Frankrijk en Zwitserland wordt met een bord langs de weg aangegeven of winterbanden verplicht zijn. Wanneer u niet op winterbanden rijdt op een plek waar dit verplicht is en betrokken raakt bij een ongeval heeft u kans om hiervoor aansprakelijk gesteld te worden.

 

Winterbanden of zomerbanden?
Het grote voordeel van winterbanden is dat deze meer grip bieden omdat de groeven in de band extra veel zand, water en sneeuw kunnen afvoeren. Daarnaast is de rubbersamenstelling zachter en biedt het lamellenprofiel extra grip op gladde wegen. Zomerbanden daarentegen hebben een hardere rubbersamenstelling en zijn voorzien van minder diepe groeven. Winterbanden zijn vooral geschikt voor temperaturen onder de 7 graden.

 

All-season banden
Als u niet twee keer per jaar van autobanden wilt wisselen en geen extreme weersomstandigheden opzoekt, dan vormen all-season banden de ideale oplossing. All-season banden zijn eigenlijk een combinatie van zomer- en winterbanden. De banden zijn niet te hard of te zacht en hebben goede grip op gladde wegen.

 

Banden opslag en reparatie
Als u elk jaar wisselt van zomer- naar winterbanden en vice versa, moet u uw ongebruikte banden natuurlijk wel ergens opslaan. Bosch Car Service JT van Steyn biedt een autobanden opslag waarbij uw banden onder perfecte omstandigheden worden opgeslagen. Hierdoor blijven uw zomer- of winterbanden in perfecte conditie. Ook bieden wij de mogelijkheid om reparaties aan uw banden uit te voeren.

 

Afspraak autobanden service
Wilt u een afspraak maken voor het plaatsen van zomerbanden, winterbanden of all-season banden? Maak dan direct een afspraak met Bosch Car Service JT van Steyn op telefoonnummer 0252-214248. Wij informeren u ook graag over de mogelijkheden tot banden opslag en reparaties.